Saturday, March 2, 2019

''MAVİ VATAN'' Yunanca'da GALAZYA PATRİDA




462.000 km2 lik deniz alanına verilen '' Mavi Vatan '' ismi Yunan Medyasını hayli meşgul ediyor..Bu isim Yunan Medyasında büyük bir etki yarattı, onlar için sadece bir isim olmaktan öte birşey. Mavi Vatan gibi iki önemli kelimenin kullanılması Kararlılık ve Özgüven ifadesidir. 

Mavi Vatan söylemi Yunanca'da ''Galazya Patrida'' kelimelerine karşılık geliyor. Şunu söylemeliyim ki, bu iki kelime Yunanca'da çok güçlü psikolojik mesaj bırakan kelimeler,yani sıradan kelimeler değil. Bu da, Mavi Vatan ismiyle yapılan her hamlenin güçlü ve etkili olduğu anlamına geliyor. 

''Mavi Vatan'' Söyleminin ilk defa Hulusi Akar tarafından, resmi ağızla söylenmiş olması ise Yunan Medyasının bu söylem üzerine daha fazla yoğunlaşmasına neden oldu. Öyle ki Kammenos'a yakınlığıyla bilinen, Yunan Tv/Radio sunucusu Sayın Akar'ı bir programda özellikle hedef almıştır. 

Bunu yapmasının nedeni Akar'ı itibarsızlaştırmaya çalışarak MAVİ VATAN kelimesinin de Yunanistan üzerindeki etkisini kırmaktır. Ama görünen o ki videoda amacına ulaşamamış ve hala Yunan Medyasında MAVİ VATAN ile ilgili haberler önemli yer tutmaktadır. 

Bu isimle, 27Şubat tarihinde başlayan ve 30Mart tarihine kadar devam edecek olan tatbikatımızın,Rum yönetiminin Glafkos-10 parselinde rezerv bulunduğunu açıklaması ile aynı zaman denk gelmesi bölgedeki güç gösterisi ve gelişmeler açısından önemlidir.


No comments: