Saturday, March 2, 2019

30 Ocak 1996

Tarih:30 Ocak 1996 Yunan Genel Kurmay Başkanı Liberis, Yunan Su altı Komandolarını bir eğitim salonunda toplar ve onlara, bir hezimetle sonlanacak krizin ilk emrini verir.

Kardak Kayalığına çıkan Yunan Komando gözleri dolarak anlatıyor.



Περισσότερο από μια συνηθισμένη άσκηση Γαλάζια Πατρίδα 2019 ''MAVİ VATAN''





Ξεκίνησε η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα 2019 (Mavi Vatan 2019) σε τρεις θάλασσες, στο Αιγαίο, στη Μαύρη θάλασσα και στην Μεσόγειο ταυτόχρονα για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας. Ο επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων αντιναύαρχος,  Γιάνκι  Μπαγτζίογλου στην ενημερωτική συνάντηση είπε ότι η ναυτική άσκηση Γαλάζια Πατρίδα 2019 (Mavi Vatan 2019) είναι μια πραγματική άσκηση.


Ο στόχος της άσκησης είναι να αυξηθεί το επίπεδο ετοιμότητας του πολεμικού ναυτικού, εφαρμόζοντας ένα εικονικό σενάριο σε μία εικονική περιοχή. Στη δεκαήμερη άσκηση που θα γίνει με πραγματικά πυρά, θα συμμετέχουν 103 πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη,  δυνάμεις πεζοναυτών SAS  και SAT καθώς και η Ακτοφυλακή.


Για να καταλάβουμε τί έχει να επίδειξη Η Τουρκία με αυτή την άσκηση, ας κιτάξουμε  τί λέει H Emete Gözügüzelli στο άρθρο της που δημοσιευθηκε πρόσφατα.

‘’H Τουρκία έχει επιδείξει τη δέσμευσή της για την προστασία των γεωπολιτικών συμφερόντων στις περιφερειακές διαφορές. Η Τουρκία, σε γεωστρατηγική άποψη, έχει δείξει στο σύνολο της διεθνούς κοινότητας την συνειδητοποίηση της σε τρέχουσας κατάστασης, Οι τουρκικές ναυτιλιακές δικαιοδοσίες αποτελούν μέρος της εθνικής κυριαρχίας και Δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο σε καμία από τις επίμαχες περιοχές. Η Τουρκία, στο πλαίσιο του μπλε ενέργειας δραστηριότητες διαδεδομένη στον κόσμο, έχει δείξει την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει ενεργό ρόλο στις θαλάσσιες περιοχές της.’’

Αξίζει να σημειωθεί ότι  Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν την άσκηση με προσοχή καθώς και τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στις τελευταίες μέρες δεκάδες άρθρα και αναλύσεις έχουν δημοσιευθεί στα Ελληνικά ΜΜΕ για την Γαλάζια Πατρίδα. Μέχρι στιγμής, το πιο συζητημένο πράγμα περισσότερο από την ίδια την Ναυτική Άσκηση στο Ελληνικό ΜΜΕ είναι το όνομα της Ναυτική Άσκησης, << Γαλάζια Πατρίδα.>> MAVİ VATAN

Ποιο είναι αυτό το δόγμα που έλαβε τόση προσοχή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;  Tι σημαίνει ‘’Γαλάζια Πατρίδα’’  για τους Τούρκους;  Έτσι λοιπόν, Ρωτήσαμε τους Τούρκους στο Twitter και μας απάντησαν  σχετικά με τη Γαλάζια πατρίδα. Μπορείτε να διαβάσετε τις απόψεις τους στο υπόλοιπο άρθρο.

Mητέρα πατρίδα (Türkiye),  Γαλάζια Πατρίδα (Mavi Vatan ) ,  ΤΔΒΚ (Yavru Vatan)
Αυτά είναι αδιαχώριστα μέρη της Πατρίδας.  Και ο μελλοντικός στόχος είναι η ΚΙΖΊΛ  ΕΛΜΆ

Η Γαλάζια Πατρίδα είναι η φωτοβολίδα έναρξης τıς Τουρκικής δράσης στις θαλάσσιες περιοχές τα οπία δεν της ανήκουν ακόμα. και αυτό θα ξεκινήσει με το Καναλ Ιστάνμπουλ.

Είναι τα σύνορα εκείνα που Θα ιππεύσουμε τα άλογα μας .

Η Γαλάζια Πατρίδα είναι Η ίδια η Πατρίδα

Η Γαλάζια Πατρίδα είναι το κάτω μέρος τις θάλασσες της Πατρίδας μας.

Η Γαλάζια Πατρίδα είναι Η Πατρίδα με 462 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη θάλασσα.

Η Γαλάζια Πατρίδα είναι το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και ολόκληρη Ανατολική Μεσόγειο.

81 Duzce, 82 Κιρκούκ, 83 Μοσούλη, 84 Νότια Κύπρος, 85 Θάλασσα των νησιών-Αιγαίο

Είναι η έννοια που χρησιμοποιείται για την ΑΟΖ υπό έλεγχο της Τουρκίας , που μπορεί να επεκτίνει μέχρι και 370 χλμ από τις ακτές της.

Η γαλάζια Πατρίδα σημαίνει ότι Η Μεσόγειο είναι Τουρκική λίμνη.

Η γαλάζια Πατρίδα σημαίνει ότι όλες οı θάλασσες στις ακτές μας ανήκουν σε μας. 

Η Μεσόγειο είναι Τουρκική λίμνη

βόσπορο, Αιγαίο, Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα 

ΚΙΖΊΛ  ΕΛΜΆ

Eίναι η αρχή για το στόχο που θα πάρουμε την θεσσαλονίκη , την θράκη , τα νησιά που παραδώσαμε με την Λωζάνη και την Κύπρο μετά άπο που θα στηλούμε όλους τους κύπριους στην Ελλάδα για να ζήσουν.

Πρόκειται για ένα αδιαίρετο σύνολο.

Όλες οι θάλασσες, οι λίμνες και τα ποτάμια που οι Τούρκοι διεκδικούν ονομάζεται ώς Γαλάζια Πατρίδα.

την μισή θάλασσα που έχουμε ανάμεσα μας με τις γειτονικές χώρες.

Να καθιερωθεί δικαιοσύνη.

Αναπόσπαστο μέρος της πατρίδας

Όλες οι θάλασσες που πρέπει να μας ανήκουν και που πρέπει να είναι δικές μας.

Η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της ιστορίας μας είναι και ότι η χώρα μας θα σχεδιάσει και θα δηλώσει τα όρια της θάλασσας και η κυριαρχία μας στις θάλασσες pou tha επιδίχνουμε στους εχτρούς και στους φıλους μας.

Το όνομα που δόθηκε από Έλληνες σε ολόκληρο το χάρτη, συμπεριλαμβανομένου και εμάς.

Η γαλάζια πατρίδα είναι ατελείωτη και όλα τα είδη συνοριακού λόγου είναι άκυρα.

Οι θάλασσες που περιβάλλουν τη χώρα μας.

Στο δρόμο προς την Κόκκινη μήλα, δεν είναι μόνο η γη αλλά και η γαλάζια θάλασσα είναι Η Πατρίδα.

Δηλώνει ότι τα σύνορά μας περιλαμβάνουν και τις θάλασσες και ότι έχουμε κυριαρχία στις θάλασσες αυτές.

Είναι το Αιγαίο. Είναι η θάλασσα των Τούρκων.

Είναι το δώρο που μας άφησε ο Μπαρμπαρός.

Το κομμάτι με το μπλε χρώμα της πατρίδας μας και αν χρειαστεί, θα θυσιάσουμε και θα το βάψουμε με κόκκινο χρώμα.
Αυτό που ανήκουν στους Τούρκους.

να μεταχειριστεί H Μεσόγειο όπως τη Μέση Ανατολή.

Οı θάλασσες  που μας ανηκουν, βόσπορο, Αιγαίο, Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα

τα εδάφη μας είναι και σε καμία περίπτωση και σε κάθε κόστος , δεν υπάρχει παραίτηση και συμβιβασμό.

Είναι το ορισμό που κάνει την άτακτη γείτονα μας να χάνει το ύπνο.

Είναι η πατρίδα που χάσαμε κάποτε στην μπλε Μεσόγειο.

Οι απόγονοι του Μπαρμπαρό είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη Μεσόγειο την τουρκική λίμνη.

Η γαλάζια πατρίδα είναι αξιέπαινη και άγια όπως και την μητρική πατρίδα.

Η μητρικη Πατρίδα είναι η Ανατολία και  Η Γαλάζια Πατρίδα είναι το Αιγαίο, Κύπρος, Κρήτη.

Τουρκική λίμνη

Είναι η πατρίδα των εγγονών  του Φατίχ  που έκανε την Μαυρη Θάλασσα Τουρκική λίμνη του μπαρμπαρός που  έγραψε ιστορία  και έκανε το Μεσόγειο Tουρκική λίμνη.

Η Γαλαζια Πατρίδα είναι άσκηση και δόγμα του στρατού που κυριαρχεί και προσκαλεί στον πόλεμο την Ελλάδα, Αίγυπτο, Ισραήλ, Νότια Κύπρο και τα αφεντικά τους που τους οπλίζουν και κρατάν το λουρί τους.

Η γαλάζια πατρίδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μητρικής πατρίδας και τα όριά του είναι τα κιζίλ ελμά .

Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Είναι η ιστορική κληρονομιά και η εγγύηση του μέλλοντός μας.

Eίναι παντού που κυματίζουμε την σημαία μας

Η γη, και το νερό, όπου θάβεις τον εχθρό.

Ατελείωτη θάλασσα, ατελείωτος ουρανός

Είναι ακριβώς αυτό που διαισθάνουν οι Έλληνες.

Η ίδια η πατρίδα.

Είναι ο αγώνας μιας κάμπιας που προσπαθεί να εξελιχθεί από το κουκούλι της.

Η γαλάζια πατρίδα είναι οı ακτές που επιθυμούν  και λίπουν την κυριαρχία μας.

Για το τουρκικό έθνος, είναι η κληρονομιά του παρελθόντος και η κατασκευή του μέλλοντος.

Η γαλάζια πατρίδα είναι το 2023, 2053 και 2071  των θαλασσών.

Είναι η θαλάσσια σύνορα που βασίζετε στην Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας

Είναι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα  της Τουρκίας και σε Τρία θάλασσα που μας περιβάλλει.

 Volkan Selvi @volkanslv
Αποτελείται από την ενημέρωση των δύο ιερών εννοιών που διαμορφώνουν την εθνική μας ιστορία. Πρώτον, Δεν υπάρχει άμυνα της γραμμής, αλλά άμυνα της επιφάνειας. Και αυτή η επιφάνεια είναι όλη την Πατρίδα. Δεύτερον, Είμαστε ετιμοι να δίνουμε τη ζωή μας για την κάθε χιλιοστό της πατρίδας.Αυτές οι έννοιες ενημερώνονται τώρα με το δόγμα της Γαλάζια Πατρίδας.

Alex Clare@CalvinRooney
Ότι σημαίνει τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας για το Τούρκικο λαό , και τα χωρικά ύδατα σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Το τουρκικό κράτος και ο λαός του δεν θα εγκαταλείψουν ένα χιλιοστό εδάφους και δεν θα εγκαταλείψουν μια σταγόνα νερού.



''MAVİ VATAN'' Yunanca'da GALAZYA PATRİDA




462.000 km2 lik deniz alanına verilen '' Mavi Vatan '' ismi Yunan Medyasını hayli meşgul ediyor..Bu isim Yunan Medyasında büyük bir etki yarattı, onlar için sadece bir isim olmaktan öte birşey. Mavi Vatan gibi iki önemli kelimenin kullanılması Kararlılık ve Özgüven ifadesidir. 

Mavi Vatan söylemi Yunanca'da ''Galazya Patrida'' kelimelerine karşılık geliyor. Şunu söylemeliyim ki, bu iki kelime Yunanca'da çok güçlü psikolojik mesaj bırakan kelimeler,yani sıradan kelimeler değil. Bu da, Mavi Vatan ismiyle yapılan her hamlenin güçlü ve etkili olduğu anlamına geliyor. 

''Mavi Vatan'' Söyleminin ilk defa Hulusi Akar tarafından, resmi ağızla söylenmiş olması ise Yunan Medyasının bu söylem üzerine daha fazla yoğunlaşmasına neden oldu. Öyle ki Kammenos'a yakınlığıyla bilinen, Yunan Tv/Radio sunucusu Sayın Akar'ı bir programda özellikle hedef almıştır. 

Bunu yapmasının nedeni Akar'ı itibarsızlaştırmaya çalışarak MAVİ VATAN kelimesinin de Yunanistan üzerindeki etkisini kırmaktır. Ama görünen o ki videoda amacına ulaşamamış ve hala Yunan Medyasında MAVİ VATAN ile ilgili haberler önemli yer tutmaktadır. 

Bu isimle, 27Şubat tarihinde başlayan ve 30Mart tarihine kadar devam edecek olan tatbikatımızın,Rum yönetiminin Glafkos-10 parselinde rezerv bulunduğunu açıklaması ile aynı zaman denk gelmesi bölgedeki güç gösterisi ve gelişmeler açısından önemlidir.


Ποιος είναι @Newsfrom_Gr_Tr / @Newsfrom_Gr_Tr Kimdir?




Είμαι ένας Τούρκος πολίτης που έζησε στην Ελλάδα για πολλά χρόνια. Είχα δικαίωμα να πάρω ιθαγένια Ελληνική - ΕΕ , αλλά δεν το έκανα και τώρα συνεχίζω την ζωή μου στην Τουρκία. Είμαι ένας που αγαπά την πατρίδα του και την ειρήνη. 

Στις εποχες που έζησα Ελλάδα, γνώριζα δεκάδες Έλληνες , δούλευα μαζί τους , συζητήσαμε , τους έδηξα σεβασμό και δέχθηκα σεβασμό , με λίγα λόγια δεν είχα πρόβλημα καθόλου με κανέναν και Έζησα μέσα στους Έλληνες λέγοντας αυτά που πίστευα ότι είναι σωστά , εκείνες τις εποχές, παρά ότι άκουγα βλασφημίες και κορόιδο , απειλές , δεκάδες Αποκλεισμο από ρατσιστες ιστοσελίδες , προσπάτησα να λέω αυτά που πιστευω, ελπίζοντας να κερδίζουμε  έστω και μόνο έναν άνθρωπο, μίλησα και συζήτησα με ανθρώπους με σεβασμό και ηλικρινια για ανταλλαγή απόψεων. Μετά από αρκετό καιρό, έβλεπα ότι δεν ήταν δυνατό να συνεχίζω να γράφω σε τέτιες ιστοσελίδες λόγω Αποκλεισμους , αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το λογαριαζμό @Newsfrom_Gr_Tr  για να κάνω αυτό  που θέλω  στο Twitter. 

O στόχος μου πια δεν είναι να πείσω τους ρατσιστές , αλλά ακριβως το αντίθετο ότι να τους αποκαλύψω έτσι ώστε οı άνθρωποι να μένουν μακριά από τέτιες  ρατσιστο –ιστοσελίδες. Tαυτόχρονα άρχισα να δημοσιευσω στοιχεία σχετικά με την Ελλάδα και Ελληνικό λαό πρόκειτε να πληροφορώ τους ανθρώπους γιατί υπάρχουν αρκετοί Τούρκοι προκατειλημμένη που δεν γνωρίζουν τον Ελληνικό λαό  και έχουν δηλητηριασθεί από ΜΜΕ. Αρκετές φορές ανάφερα ότι πρέπει να ξεχωρίζουμε τους ρατσιστές από άλλους ανθρώπους ,Είτε τούρκος , είτε Έλληνας. Aνέφερα ότι ακόμα και αν σας βλασφημούν εκείνη, μην κάνετε το ίδιο , και ιδιετερα να προσέξετε τα λόγια σας στα ιερά και θρησκεφθηκα θέματα και να δείξετε πάντα σεβασμό, πρόσθεσα. Κάνοντας και λέγοντας όλα αυτά, όπως έκανα και όταν ήμουν στην Ελλάδα, στα Εθνικά θέματα , υπεράσπισα τα δικαιώματα του κράτους μου καθώς και την ειρήνη , όσο και μπορούσα με την περιορισμένοι μου γνώσεις της Ελληνικής γλώσσας.

Παρόλο που δεν έλαβα ούτε ένα δραχμή  από μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μέχρι τώρα , έχω κατηγορηθεί ως ύπουλος μισθοφόρος από ρασίστες ιστοσελίδες όπως e -Amyna , τα οποία με  μπλόκαραν παρά ότι που τους μίλησα με ευγενικό τρόπο για να τους δείξω το λάθη η το ψέμα τους έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην παρεξηγηθούν.

Είδατε ότι για πόσο απλό πράγμα με μπλοκαρε το e -Amyna, ο λόγος που με μπλόκαραν είναι ότι αποκάλυψα τα ψέματα τους , έτσι και στο μέλλον δεν θα μπορούσαν να συνεχίζουν να προσφέρουν αυτά τα ψέματα και παραμορφωμένες ειδήσεις. Kαι ο λόγος που ζήτησαν από τους φολοουερς να με κάνουν αναφορά  και εν συνεχεία αποκλεισμό μου είναι να μπορούν να τους έχουν με κλίστα μάτια να συνεχίζουν το δηλητηριαζμό τους.

Η κατανόηση της ειρήνης αυτών των λογαριασμών είναι ότι ''μην μιλάς ότι και αν σου κάνει ο αντίπαλος και μην μιλάς ούτε στα εθνικά θέματα που αφορά την Τουρκία.'' Ωστόσο, για εμάς, η ειρήνη βασίζεται στην δικαιοσύνη. Δεν διστάζουμε να πούμε όσα όλα γνωρίζουμε  με τον σωστό τρόπο και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να ζήσουμε σε ένα γαλήνιο περιβάλλον. Για αυτό αρκετές φορές επαναλάβουμε της καλέσεις μας προς την Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό να συνεργασθούμε στο Αιγαίο, για την πρόληψη των δυνατοτήτων ατυχημάτων και του ενδεχόμενου πολέμου, ακόμη και για τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Δεν περιμένουμε όμως αυτό να γίνει κατανοητό από τη ρατσιστική  νοοτροπία που αναζητά την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, το Αιγαίο και ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί μας στοχεύουν και ζητούν από τους followers να μας κάνουν αναφορά και μπλοκάρισμό. Τους λέω και επαναλαμβάνω με την ευκαιρία αυτή, αποκαλύψώντας τα ψέματα και της παραπληροφορίες σχετικά με τους Κούρδους,αλεβίτες,Φέτο ,ΠΚΚ και ότι αφορά την Tουρκία, θα συνεχίζω να δείξω στους ανθρώπους ότι είσαστε ρατσιστές που κοροιδευουν τους ανθρώπους με ψευτες ειδήσεις ,φήμες και πλαστογραφία.


****************************************************************


Uzun yıllar Yunanistan'da yaşamış bir Türk vatandaşıyım, Yunan vatandaşlığı yani direkt olarak AB vatandaşlığı hakkı kazanmış fakat vatandaşlık değiştirmemiş, şu anda ise Türkiye'de yaşamakta olan Vatan ve Barış Sevdalısı birisiyim. Yunanistan'da yaşadığım süre boyunca onlarca Yunanla tanıştım, iş yaptım, konuştum , onlara saygım duydum, saygı gördüm, kısacası hiç bir konuda sorun yaşamadan doğru bildiklerimi anlatarak Yunanların arasında yaşadım. Bu süre zarfında Yunan ırkçı sitelerinde tonlarca,küfür, hakaret,ölüm tehtidine maruz kalıp defalarca banlanmama  rağmen doğru bildiklerimi, bir insanı bile bu ırkçı medya zehirinden kurtarsam kardır ümidiyle anlatıp ,insanlarla her türlü konuda saygı çerçevesinde konuşup fikir alışverişi yapmaya çalıştım.


Belli bir zaman sonra bu sitelerde artık yazmanın mümkün olmayacağını anlayıp , yapmak istediğim şeyi sosyal medya üzerinden yapmaya karar verdim ve @Newsfrom_Gr_Tr twitter hesabını açtım.Artık amacım o ırkçı insanları ikna etmek değil , tam aksine bu siteleri ifşa edip insanların bu sitelerden uzak durmalarını sağlamak için çalışmak oldu. Bunları yaparken bir yandan da Yunan halkı hakkında insanların meraklarını gidermek adına bilgiler vermeye başladım. 

Öyle ki Türk insanları arasında da önyargılı olan ve Yunan halkını tanımayan bir çok insan var ve bu insanlar da medya zehrine maruz kalmış durumdalar.Türk olsun Yunan olsun, Irkçı insanların diğerlerinden ayrı tutulması gerektiğinden bir çok defa üzerine basa basa bahsettim. 

Karşıdan hakaret küfür bile gelse kesinlikle o seviyeye düşülmemesi gerektiğinden ve özellikle dini konularda saygı dışına çıkılmaması gerektiğinden bahsettim. Bütün bunları yaparken, aynen Yunanistan'da yaşadığım zamanlarda yaptığım gibi Milli meseleler söz konusu olduğunda bilgim ve dilim ölçüsünde Devletimizin ve milletimizin hakkını da en az Barışı savunduğum savundum.

Herhangi bir sosyal medya platformu üzerinden şu ana kadar bir kuruş para almamış-kazamamış olmama rağmen,  e-Amyna gibi Sahte ve Yalan haber yapan, yalanlarını veya hatalarını yüzlerine kibar bir dille söylediğim durumda bile beni engelleyen hesaplar tarafından şu anda Sinsi-Savaş yanlısı, paralı çalışan birisi olarak ilan edilmiş durumdayım.
e-Amyna 'nın beni ne kadar basit bir mesele yüzünden engellediğini gördünüz. Beni engelleme sebepleri onların Yalanlarını ifşa etmem ve bu nedenle takipçilerine gelecekte yalan ve deforme edilmiş haber sunamama korkularıdır. Takipçilerinden beni engellemelerini istemesinin sebebi ise onları kaybetme korkusudur. Bu ırkçı sitelerin Barış anlayışı ''karşıdaki ne yaparsa yapsın susmalısın, Milli meselelerde bile Türkiye menfaatine konuşmamalısın'' anlayışıdır. 

Oysaki bizim Barış anlayışımız Adalet üzerine kuruludur, her türlü konuda doğru bildiğimizi söylemekten çekinmeyiz ve Barış ortamında yaşanması için gerekli herşeyin yapılması taraftarıyız. Bu nedenle bir çok defa Yunanistan'a ve Yunan halkına Ege vb konularda masaya oturalım,  şu kaza ve savaş ihtimallerini tamamen ortadan kaldıralım, hatta savunma sanayi alanında işbirliğine gidelim diye çağrı yapıyor ve bunu tekrar tekrar yineliyoruz. Fakat İstanbulu, izmir'i, Ege'nin ve Akdeniz'in tamamını kendisi için isteyen ırkçı Yunan zihniyetinden bunu anlamasını beklemiyoruz, bizi hedef gösterip spamlatmalarının sebebini çok iyi biliyoruz, bu vesileyle onlara tekrar söylüyorum ki;   

Kürtler, Aleviler, Fetö, Pkk , kısacası Türkiye hakkında yaptığınız her türlü yalan haberi ifşa edip, sizin Para için insanlara yalan ve sahte  haberler sunan paragöz ırkçılar olduğunuzu şu andan sonra da katlayarak anlatmaya devam edeceğiz.