Saturday, March 30, 2019

Ayasofya ve islama saygı.

Makalenin başlığı, Ayasofya meselesi söz konusu olduğunda Hristiyanlara biraz garip gelebilir ama hayır, yanlış yazılmış falan değil, nedenini bütün makaleyi okuyunca anlayacaksınız.


Ayasofya, 483 yıl cami olup, 1935'te Müslüman Türklerden veya Müslüman dünyasından izin almaksızın müze haline getirildi.

Bugün bu mesele, Ayasofya'yı tekrar camiye dönüştürmeye kararlı görünen Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden sonra tekrar tartışılıyor.

Türkiye'deki insanların çoğunun böyle bir karara evet diyeceğinden eminim ama aynı zamanda hemfikir olmayan başka insanlar da var.

İşte son yaptığım basit bir anket ve sonuçları.


Ayasofya tekrar camiye dönüştürülmeli mi?

Toplam Katılımcı Sayısı: 2168

-Evet:% 68
-Hayır, müze olarak kalmalı% 29
-Kilise dönüştürülmeli. % 3


Sonuçlara göre Ayasofya'yı kilise olarak isteyenlerin çoğu benim Yunan takipçilerim, ancak aralarında Hristiyan olmayan bazı Türklerin de bulunduğundan eminim.

Ayasofya'yı Müze olarak isteyenler ise, sol siyasi düşünceleri olan insanlar olmalı.



Türkiye'de Ayasofya hakkında bir referandum yapılması durumunda sonuçlarda bundan daha büyük bir fark olmayacağını düşünüyorum.

Şimdi, tüm Hristiyanların veya Müslüman olmayanların, Dünya Kültür Mirası Anıtı veya Hristiyanlığa doğrudan saygı adına, Türk Müslümanlardan ve Türk hükümetinden Ayasofya'ya saygı talep ettiği noktaya gelelim.

Fakat soru şu ki, '' bunu talep etme hakları var mı? ''


*  Müslüman sivillerin, çocukların ve kadınların, Sözde Demokratik güçler olarak adlandırılan gerçekte ''Hristiyanlar'' tarafından hava saldırıları sonucu öldürüldükleri bir Dünya'da..

Öldürülen Müslüman sivillerin sayısını bilmeniz gerekiyor mu ? bilseniz daha iyi olur ama endişelenmeyin, bundan bahsederek bu konuda daha kötü hissetmenizi sağlamayacağım.

* Camilerin Hıristiyanlar tarafından tahrip edildiği bir Dünya'da (bkz. Irak, Suriye veya Hıristiyanların işgal ettiği herhangi bir Müslüman ülkede).

*Hristiyan medyasının, Hristiyan bir saldırganı , bir camide 50'den fazla Müslüman'ı  canlı yayında öldürse bile '' terörist '' olarak adlandırmadığı bir Dünya'da.

* Hristiyan hükümetlerin, terör örgütü olarak görmelerine rağmen, hala onlarca camiyi tahrip eden ve Türkiye'deki pek çok İmam ve Müslüman sivilli katleden PKK'yı destekledikleri bir Dünya'da..

* Hristiyan hükümetlerin, 2016 yılında askeri darbede 250'den fazla Müslüman Türkü katleden Feto terör örgütünü desteklediği bir Dünya'da.

* Hristiyan hükümetlerin, Müslümanlara duyulan nefreti artırdığı ve İslamofobiyi siyasi manifesto haline getirdikleri bir Dünya'da.

* Hıristiyan medyasının her fırsatta Müslümanları ''terörist'' olarak etiketlemeye çalıştığı bir Dünya'da.

* Hristiyanların en büyük düşmanları olan, çocuklarına '' konuşmaya başladıkları andan itibaren '' Hz İsa ve Meryeme, peygamberimiz Muhammed A.S ve İslama nasıl küfür edilmesi gerektiğini öğreten '' 'Siyonist Yahudilerle' işbirliği yaptıkları bir Dünya'da.

* Hz İsa ve Meryem'e küfreden ve hakaret edenlere karşı ilk olarak tepki gösterenlerin Müslümanlar olduğu bir Dünya'da.

Hristiyanların Türk halkından ya da hükümetinden, Ayasofya'ya saygı duymalarını isteme hakları olduğunu düşünüyor musunuz?

Ayasofya, diğer kiliseler, Hristiyanlık veya başka herhangi bir dine, Müslümanlar tarafından saygı duyulmaktadır, bu dinimizin bize öğrettiği şeydir, bu yüzden Ayasofya'daki Hristiyan sembolleri hala görebiliyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet saygı duymuyor olsa, yapabileceği ilk anda tamamını yok ederdi.

Ayasofya'yı camiye çevirdi, ama saygı duymasa, onu tamamen yokedebilirdi. Ayasofya cami oldu, çünkü Ayasofya'yı yaratıcıya ibadet etmek için kıymetli bir yer olarak gördü.

Artık Hristiyanlar, Ayasofya'nın müze olarak bir şey ifade etmediğini anlamalıdırlar, bu yapı insanların Yaratıcı'ya ibadet etmesi için inşa edilmiştir.

Tekrar camiye dönüştürülürse, işte o zaman bu mükemmel yapı,  yapılış amacına uygun olacak ve ona hizmet edecektir..

Bazı insanlar ''  Hristiyanlar Kabe'yi kiliseye çevirseler? nasıl hissederdin? '' diyorlar..

Kabe, hristiyan bir ülkenin sınırları içerisinde değildir, bu karşılaştırmanın hiç bir anlamı yoktur. Kabe'nin cami statüsü de yoktur. Müslümanlar onun içinde ibadet etmiyor, Kabe dünyadaki tüm Müslümanların ibadet ettikleri yönün merkezidir.

Hristiyanlar önce kendilerine bakmalı ve '' Müslümanlar, camiler ve İslam'a ne kadar saygımız var? bu konuda bugüne kadar ne yaptık? '' diye sormalıdırlar.

Özellikle Yunanistan'da: '' PKK'yı neden destekliyoruz, FETO'yu ve Türkiye'ye karşı olan diğer ülkeleri neden destekliyoruz'' sorularını sormalılar! Neden masum Filistinli Müslümanların kanını Yunanistan'a taşımaya çalışıyoruz? neden her gün Müslüman topraklarını çalan, Müslüman kadın ve çocukları öldüren ve tutuklayan Siyonistlere karşı olmayı seçmiyoruz? Neden Suriye topraklarına el koyan Siyonistleri destekliyoruz. İsrail’in PKK’yı “Büyük İsrail” hayalini kurma amacıyla yönlendirdiğini bilmemize rağmen neden hala Pkk’i destekliyoruz?


Sevgili Dostlarım, lütfen önce tüm bu soruları kendinize sorun, doğru cevapları bulun ve eğer müslümanlardan saygı duymalarını isteme hakkınız olduğunu düşünüyorsanız (ki zaten hak ettiğiniz saygıdan daha fazlasını görüyorsunuz), o zaman bu konuda tekrardan tartışmamız mümkün olabilir.

Biz Müslümanlar, dünyadaki diğer dinlere ve insanlara saygı duyuyoruz ve bu tartışılamaz birşey.

Ayasofya da bu tartışmaların ötesindedir, biz Ayasofya'ya çok fazla saygı duyuyoruz ve bu yüzden 483 yıl boyunca olduğu gibi onu yeniden cami olarak kullanmak istiyoruz. Bu bizim hakkımız ve bu yazıda bahsettiğim tüm bu sebeplerden dolayı bu konu herkesin kararımıza saygı duyması gereken bir konudur..

Herhangi bir UNESCO, herhangi bir kuruluş veya herhangi bir Ülke, bu dünyada akan kanı durdurmadıkça, Ayasofya için Müslümanlardan saygı bekleme hakkına sahip değildirler.


@Newsfrom_Gr_Tr


No comments: